Utorak 07.09.2010.
19:31
Tanjug

Dulić podržava štrajk građevinara

Kome sve država duguje?: Oliver Dulić

"Mislim da je vreme da se organizuje ozbiljan sastanak između predstavnika građevinskih firmi, sindikata i Ministarstva finansija i da se vidi na koji način država može da izađe u susret firmama kojima budžet duguje", rekao je Dulić, koji je u poseti Jagodini.


On je istakao da će razgovarati sa sindikatima građevinara, i napomenuo da se vlada zalaže za zaštitu radnika".


"Zalažemo se da u budućim danima naši radnici, kako u građevinskoj operativi, tako i u svim drugim industrijskim granama, imaju mnogo bolje uslove, naravno primenjene vremenu u kojem živimo", rekao je Dulić.


Građevinski radnici treba da primaju plate i sve ostale socijalne izdatke koji im pripadaju, zaključio je Dulić.
 

Štrajk upozorenja

 

Predstavnici tri granska sindikata građevinarstva i industrije građavinskog materijala - Saveza samostalnih sindikata Srbije, Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata i UGS "Nezavisnosti" najavili su da će sutra organizovati štrajk upozorenja, tako što će radnici obustaviti rad u trajanju od sat vremena.


Radnici će štrajkovati na gradilištima, putevima, fabrikama i drugim radnim mestima da bi skrenuli pažnju Vladi Srbije i resornim ministarstvima na težak položaj građevinskih radnika, kazao je danas na zajedničkoj konferenciji za novinare predsrednik Samostalnog sindikata radnika građevinarstva i industrije građevinskog materijala Srbije Duško Vuković.

2024 © - Vesti online