Utorak 07.09.2010.
20:47
Tanjug

BiH neće glasati protiv Rezolucije, ali...

Svakodnevno se bori sa dvostrukim standardima: Milorad Dodik

"Naravno, mi nećemo propustiti priliku da ukoliko se desi zloupotreba tog prava na Generalnoj Skupštini UN, da veoma rigorozno zatražimo razračunavanje na tom pitanju", izjavio je Dodik novinarima u Beogradu.


"Šta se može desiti na generalnoj Skupštini UN, videćemo zavisno od toga kako će se koncipirati dnevni red", rekao je Dodik u komentaru mogućeg ishoda oko rasprave o Rezolucije o Kosmetu u UN.


Dodik je podsetio da su članovi Predsednistva BIH Haris Silajdžić i Željko Komšić odbili predlog člana iz RS Nebojše Radmanovića, da se podrži Rezolucija Srbije o Kosmetu, jer BiH nije formalno priznala Kosovo i to zbog jasnog stava Vlade RS, koja je bila protiv toga.


"To nije ništa nije neobično u BiH, mi smo svakodnevno izloženi takvim stavovima", rekao je Dodik, ukazujući da političari iz Sarajeva prmenjuju različite aršine na gotovo identičnim situacijama.


Kada se pomene konačno rešenje statusa RS, onda dolaze osude i protivljenje iz Sarajeva, "a kada treba da pokažu svoju principijelnost na pitanju Kosmeta i Srbije onda to izostane", kazao je premijer RS i dodao da BiH pokazuje trenutno ono što jeste, a to je da nije jedinstvena zemlja, da nju održavaju stranci i shodno njihovim interesima koncipiraju se njeni zvanični stavovi.

2024 © - Vesti online