Utorak 07.09.2010.
16:29
Tanjug

Vučić: Građani da vide tekst Rezolucije

Vučić je na konferenciji za novinare kazao da će se SNS o rezoluciji izjasniti onog trenutka kada "kao i većina građana Srbije bude dobila tekst rezolucije sa kojim će Srbija ići u UN", i dodao da je ono što vlast po tom pitanju radi "bezobrazluk, bezobzirnost i drskost najvećih razmera prema građanima".

Bezobrazluk vlasti nema granice: Aleksandar Vučić

Prema njegovim rečima, politika ministra spoljnih poslova Srbije je u tome da Srbija neće da povuče rezoluciju, iako ne zna šta će u njoj pisati.


On je, odgovarajući na pitanja da li SNS podržava kompromis sa Briselom rekao da ne zna šta u rezoluciji piše i da ne zna o čemu se pravi kompromis, te da je nemoguće da se o tome izjašnjava.


"Više niko sada ne zna ni da li će ostati r od rezolucije, ali će tobože da bude kompromis. Mi ne znamo šta će da bude i pojma nemamo šta tamo piše", rekao je Vučić, i dodao da vlast u Srbiji čeka da im se napiše rezolucija.


Na pitanje da li očekuje dogovor predsednika Srbije Borisa Tadića i šefa diplomatije EU Ketrin Ešton večeras u Briselu, Vučić je kazao da, čak i ako dođe do približavanja stavova, to ne bi nazvao dogovorom.


Vučić je kazao da SNS smatra "da je katastrofa za državu Srbiju" da ima nestašicu osnovnih životnih namirnica i da to pokazuje da Vlada Srbije nema nikakvu politku, odgovornost niti ozbiljnosti u radu, da ne zna da li želi da podstiče tražnju i da nije u stanju da subvencioniše ni proizvodnju osnovnih životnih proizvoda.


On je ocenio da je novac koji je ušao u zemlju potrošen ili na potrošnju "ili u različitim koruptivnim procesima" i dodao da je "to stvar koja jedanom za uvek mora da se završi na izborima".

2024 © - Vesti online