Utorak 07.09.2010.
08:18
Vestionline

Tinejdžer ubio psa čekićem i možda će u zatvor na 20 godina

Izjavio kako se kaje: Džonatan Katelan


 

Kastelan je, sa neimenovanim drugom, 15. jula provalio u kuću porodice Soto u gradiću Kentvudu. Nakon što su razbili prozor i ušli unutra, jazavičar Pinto je počeo da laje i skače po njima, a okrutni tinejdžer ga je ubio udarcem čekićem po glavi, mrtvog ga bacio na krevet i pokrio ćebetom da ga ne gleda.

U tom trenutku kući se vratio vlasnik Abel Soto, koji je uhvatio mlade provalnike na delu i zatekao stravičan prizor na krevetu. On i njegova supruga Denis bili su toliko uznemireni zbog brutalnog čina, da su se nakon toga odselili:


''Ne prođe nijedan dan da ne mislim na to šta sam uradio. Izvinjavam se porodici čijeg psa sam ubio i nadam se da će imati snage da mi oproste“, rekao je Džonatan na sudu.


Sudija je Džonatanu odredio kaznu između tri i 20 godina robije, što će kasnije biti određeno. Njemu je suđeno kao odrasloj osobi, a saučesniku kao maloletniku.

''Zadovoljan sam presudom, jer je Džonatan pretnja za društvo“, rekao je Abel, koji je na poklon posle dobio ženku jazavičara Medi.

Samanta Simons, majka tinejdžera, u suzama je tražila od sudije da joj oslobodi sina. Ali američki zakoni za zaštitu životinja su vrlo strogi, a drakonski se kažnjava svako bezosećajno i brutalno ubijanje životinja.

2024 © - Vesti online