Ponedeljak 06.09.2010.
21:28
Tanjug

Policija čekala da "sazri" 150 kg marihuane!

Policija ih držala na oku, oni gajili 150 kg marihuane
 

Kako je navedeno, uhapšeni su Milinko J. (43) iz Stragara i Đorđe M. (28) i Đorđe V. (28) iz Kragujevca kojima je određena mera policijskog zadržavanja u trajanju do 48 sati, nakon čega će biti sprovedeni istražnom sudiji Višeg suda.


Njih trojica su, nakon što su posekli skoro sve biljke indijske konoplje na parceli, koja nije njihovo vlasništvo i uvezali ih u bale, zatečeni dok su odvajali listove i batove od stabljika i odlagali ih u torbe.


Policija u saopštenju naglašava da je taj zasad otkrila ranije, konstantno ga držala pod prismotrom i intervenisala u trenutku u kada su osumnjičeni krenuli sa sečom stabljika i preradom biljke indijske konoplje.


Na licu mesta pronađeni su alat i pribor za obradu zasada (motika, lopata, makaze, konopci, protivgradne mreže) a Milinko J. Đorđe M. i Đorđe V. su na parceli iskopali rezervovar u koji se sakupljala kišnica i njome zalivali zasade, navedeno je u saopštenju.


Policija navodi i da je u nastavku te akcije uhapsila Miloljuba M. (45) iz Stragara i kod njega pronašla pištolj, malokilabrsku i vazdušnu pušku, kao i 37 metaka različitog kalibra za šta nije posedovao odobrenje. Miloljub B. će biti priveden istražnom sudiji Osnovnog suda, dodaje se u saopštenju.

2024 © - Vesti online