Ponedeljak 06.09.2010.
20:27
Tanjug

Simpo na Kosovu: Naš nameštaj vole i Albanci!

U dva prodajna salona Simpa radi desetak radnika, a većina su Albanci
 


Direktor Simpove firme na Kosovu SIMKOM, Lazo Petrušeski, rekao je za Tanjug da je prvi prodajni centar otvoren u Čaglavici, nedaleko od Prištine, na oko 1.500 kvadrata.

"U ovom salonu zapošljavamo pet ljudi. Svi su iz Prištine. U početku su njihove plate bile fiksne, a danas, nakon godinu dana od otvaranja salona, njihove plate su zavisne od prodaje. U salonu smo izložili sav asortiman Simpa, kao onaj koji plasiramo u inostranstvu", naveo je Petrušeski.


Otvaranje firme u Prištini nije predstavljalo problem jer, kako Petrušeski tvrdi, Simpo je firma koja je ostavila odličan utisak na sve kupce u bivšoj Jugoslaviji.

"Tako je i na Kosovu. Oni koji su kupili naš nameštaj ranije, dolaze kod nas i sada", objasnio je Petrušeski.


Simpo je od nedavno otvorio i svoj prodajni salon u Gnjilanu, i to na oko 650 kvadrata. U tom delu Kosova zapošljava četiri radnika, tri Albanca i jednog Srbina. U kosovskoj firmi Simpa su zadovoljni ulaskom na ovdašnje tržište.


"Normalno je da je svaki početak težak. Ali kako vreme odmiče mi smo sve zadovoljniji", rekao je Petrušeski i dodao da će Simpo uskoro otvoriti salone u Uroševcu i u zapadnom delu Kosova, Peći ili Prizrenu.

2024 © - Vesti online