Ponedeljak 06.09.2010.
16:52
Vestionline

OEBS: Poštujte izbornu volju Bošnjaka

Misija OEBS ukazuje da rezultat izbora za Savet nisu osporili predstavnici ni jedne od tri biračke liste, kaže se u pisanoj izjavi Kipreosa dostavljenoj medijima.


"Pozivamo sve strane da u duhu građanske odgovornosti što pre pronađu zajedničko rešenje na osnovu iskazane volje birača na tim izborima", naglašava Kipreos.

Cilj je integracija i razvoj manjina: Dimitrios Kipreos


Od ključnog je značaja, dodaje se u izjavi, da se ne zanemari činjenica da je uloga Nacionalnog saveta bošnjačke nacionalne manjine, kao i bilo kog drugog manjinskog saveta, promovisanje integracije i razvoja manjina u državnom sistemu Srbije u celini.

"Misija OEBS u Srbiji pružila je obimnu podršku Ministarstvu za ljudska i manjinska prava u izborima saveta nacionalnih manjina, koji nude nacionalnim manjinama u Srbiji važan glas u oblastima koje se tiču kulture, obrazovanja, jezika i medija, na taj način vodeći Srbiju prema inkluzivnijem i demokratskijem društvu", ističe Kipreos.

Ne treba dodatno napominjati da su saveti nacionalnih manjina mesto koje okuplja manjine i služi kao odskočna daska za njihov dalji razvoj, zaključuje se u izjavi.

2024 © - Vesti online