Ponedeljak 06.09.2010.
15:31
Tanjug

Jovanović: Ne može i Kosovo i Evropa

Rešenja tražiti u Briselu, a ne u UN: Čedomir Jovanović

Jovanović je rekao da nijedan problem nije rešen na sednici Generalne skupštine UN, nego da su oni rešavani u Rambujeu i Dejtonu i da je Brisel mesto za razgovore o životu Srba, o budućnosti Kosmeta, o novoj ulozi za Srbiju i o stvaranju šanse da Srbija doprinese boljem životu svih na Kosmetu.

Ne možemo na dve stolice

 

Lider LDP je rekao da je neodrživa pozicija "daljeg sedenja na dve stolice i kosovskoj i evropskoj", da brz ulazak u EU "podrazumeva ulazak mimo standardnih kriterijuma i prethodni ulazak u NATO" i da bi društvo moralo da postavi nov sistem vrednosti.

On je za RTV B92 rekao da je rešenje LDP za pitanje Kosmeta sadržano u predlogu koji je ta stranka predala republičkom parlamentu.


Lider LDP je ocenio da 9. septembar, kada bi na Generalnoj skupštini UN trebalo da bude na dnevnom redu pitanje Kosmeta, nije "dan D" i prema njegovim rečima, rezolucija koju je Srbija podnela tom telu "besmislena je" i "sa njom ne znamo šta ćemo sada".

Jovanović je rekao da LDP sarađuje sa DS "samo pod jednim uslovom, a to je mnogo veća podrška politici LDP-a" i da je, "ako ljudi budu glasali za LDP u meri koja je potrebna", realna koalicija sa DS, koja će unaprediti procese u Srbiji.

Jovanović je naveo da je LDP zainteresovana za potpuno rasvetljavanje političke pozadine ubistva premijera Zorana Đinđića, ponovo tvrdeći da se iza 12. marta nalaze predsednik DSS Vojislav Koštunica i antihaški lobi.

Smeniti Jeremića

 

Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić trebalo bi društvu da "objasni kako funkcioniše svet sa kojim smo u raskoraku, a ne da sa govornice Skupštine UN vodi unutrašnju politiku", rekao je Jovanović.


On je dodao da Jeremićeva smena ne bi rešila probleme, ali bi uvela Srbiju "u normalan politički život u kome će odgovornost pratiti svačije političko delovanje",

2024 © - Vesti online