Ponedeljak 06.09.2010.
13:50
Tanjug

Petina Nemaca bi u stranku Tila Zaracina

Kuda ide ova Nemačka: Tilo Zaracin

Veliki broj pristalica Zaracin bi dobio u redovima levičara, čak 29 odsto i 17 odsto među konzervativnim biračima, koji glasaju za demohrišćanski blok, na čelu s kancelarkom Angelom Merkel.

''Za njih je Zarcin neko ko je konačno izgovorio ono što mnogi misle'', prokomentarisao je rezultate ankete šef ''Emnida'' Klaus-Peter Šepner.

Zarcin, čija je knjiga o tome kako Nemačka ''samu sebe ukida'' i ''kako je stavila na kocku svoju državu'' samo prvog dana prodata u 25.000 primeraka, postao je politička tema broj jedan u Nemačkoj.

Širom Evrope postao je poznat po izjavi da Turci osvavaju Nemačku na isti način kao kosovski Albanci Kosovo - visokom stopom rađanja. U svojoj knjizi napisao je da udeo urođenih invaliditeta kod turskih i kurdskih migranata natprosečno visok, jer oni, kako objašnjava ovaj socijaldemokrata, imaju dugu tradiciju incesta.

Prema njegovim podacima muslimanski migranti koji koriste socijalnu pomoć su četiri puta brojniji od domicilnog stanovništva, a muslimanske porodice s velikim brojem dece profitiraju od države. On dalje navodi da u Berlinu 20 odsto svih krivičnih dela počini 1.000 turskih i arapskih mladih prestupnika.

Mnoge teze i podaci koje je Zaracin izneo su sporni čak i sa aspekta statistike, ukazuju njegovi kritičari. Zaracin je nekada bio član Uprave Savezne nemačke banke, a zbog ovakvih i sličnih izjava se trenutno odlučuje o njegovoj ostavci u banci i napuštanju članstva Socijaldemokrakste partije.


Zaracin se nalazi i pod istragoom zbog raspirivanja rasne mržnje, javljaju nemački mediji. Grupa Turaka ga je tužila zbog izijave o ''glupim strancima''.

''Prirodnim načinom ćemo postati u proseku gluplji'', rekao je, kako se tereti, Zaracin, koji javno govori o tome da jedan veliki deo Turaka i Arapa u Berlinu nemaju nikakvu produktivnu funkciju, osim što trguju voćem i povrćem i da rešenje problema može samo glasiti - nema više ulaska.

2024 © - Vesti online