Nedelja 05.09.2010.
21:12
Tanjug

"RS ne može da bude ukinuta!"

Samo Srbi mogu da ukinu RS: Ivica Dačić

Dačić je poručio da "RS može da bude ukinuta samo ako to srpski narod sam odluči", naglašavajući da SPS snažno podržava RS u okviru Dejtonskog sporazuma. On je poželeo socijalistima RS da ostvare što bolji izborni rezultat na predstojećim opštim izobrima u BiH, 3. oktobra.


Predsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije Jovan Krkobabić je rekao da koalicija SP-Partija ujedinjenih penzionera iz RS mora iskoristiti sve svoje sposobnosti da na oktobarskim izborima ostvari što bolji rezultat. Krkobabić je u svom obraćanju na konvenciji socijalista RS uputio apel svima u RS da jedinstveno sarađuju na stvaranju boljeg i srećnijeg života za sve građane.

Koalicija penzionera RS mora da ostvari što bolji rezultat na izborima: Jovan Krkobabić


Predizbornoj konvecniji SP, održanoj u sportskoj dvorani "Borik", prisustvovao je i lider SNSD Milorad Dodik, koji je kandidat koalicije SNSD, SP i DNS za predsednika RS.
Dodik je naglasio da je primarni cilj koalicije SNSD-a i SP očuvanje nacionalnog jedinstva i RS kao "trajne kategorije".


Podsećajući da je ova koalicija na vlasti u RS, Dodik je kazao da su u proteklih pet godina zaustavile devastiranje RS i prenos njenih nadležnosti na državni nivo.

"Branićemo slovo Dejtonskog sporazuma sve dok to bude imalo smisla, a ako to ne bude moguće RS ima potpuno pravo da o svom statusu odlučuje sama", rekao je Dodik.

Premijer RS Milorad Dodik, predsednik SPS-a Republike Srpske Petar Đokić i srpski ministar unutrašnjih poslova i lider SPS-a Ivica Dačić


Predsednik SP Petar Đokić je rekao da RS nikada nije bila tako stabilna i odlučna da štiti samu sebe kao danas, u čemu je, kako je istakao, doprinos i socijalista RS.


On je rekao da SP neće pristati ni na kakve kompromise na štetu RS i srpskog naroda i da će se odlučno boriti za njenu afirmaciju i razvoj. Đokić je kazao da će SP podržati kandidaturu Dodika za predsednika RS i Nebojše Radmanoviće za srpskog člana Predsedništva BiH, jer je to najbolje za RS.


Suštinski zahtev SP je da se nakon izbora u sistem ugradi socijalna pravda, solidarnost među građanima i da se zaustavi "divlji kapitalizam koji je uveden na ovim prostorima", istakao je Đokić.

2024 © - Vesti online