Nedelja 05.09.2010.
12:49
Vestionline

Zahovič: Srbija je spora!

Zahovič tvrdi da je reprezentacija Slovenije najjača kada je protivnik potcenjuje.

"Slovenija obožava da je potcene, pitajte Ruse. U ovom trenutku je teško nakon poraza od Iraca, ali mi smo baš najjači kada je najteže. I Italijani su verovali da će lako sa nama", rekao je Zahovič za "Sport" i dodao:

"Gledao sam Srbiju protiv Novog Zelanda, vezni red je spor, odbrana je granitna. Upravo na tu sporost bi Slovenija trebalo da se usresredi. Naša kontra je veliki adut, borbeni smo i umemo da držimo loptu".

Zahovič (39) je od 1989. do 1993. godine igrao za Partizan, a potom je nastupao za Gimaraeš, Porto, Olimpijakos, Valensiju i Benfiku. On je za reprezentaciju Slovenije odigrao 80 utakmica i postigao 35 golova.

Utakmica grupe C kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će biti održano 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini, između Srbije i Slovenije biće odigrana u utorak, 7. septembra u Beogradu.

Kek optimista uoči Srbije

 

Selektor slovenačke fudbalske reprezentacije Matjaž Kek izjavio je da s optimizmom očekuje meč protiv Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koje će biti održano 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini.

 

Slovenija je na startu kvalifikacija poražena na svom terenu od Severne Irske 1:0, dok je Srbija u gostima savladala Farska ostrva 3:0.

 

"Ako igramo kao protiv Irske nemamo šanse u Beogradu. Međutim, verujemo da možemo da postignemo gol na Marakani. Pogodak protiv Irske smo primili, jer smo bili neoprezni. Nema vremena za plakanje. S optimizmom putujemo u Srbiju", rekao je Kek.

 
2024 © - Vesti online