Subota 04.09.2010.
20:57
Vestionline

Ivković: Igrači su heroji!

Srbija je ranije danas pobedila Hrvatsku 73:72 u osmini finala SP.

Prezadovoljan pobedom - selektor Dušan Ivković

"Imamo najmlađi tim na Svetskom prvenstvu, samo je jedan košarkaš igrao pre na Svetskim prvenstvima. Utakmica je bila veoma teška, morali smo da igramo svih 40 minuta da bismo pobedili u poslednjih sekundi. Nismo zadovoljni sadašnjim rezultatom, ali sam presrećan što sa ovako mladim timom imamo priliku da igramo još tri utakmice", rekao je Ivković.

On je istakao da su reprezentivci Srbije igrali košarku na visokom nivou.

"Nikada nisam voleo da kažem da su moji igrači umorni, ali to se videlo danas u izgubljenim loptama i nastupom u prvoj četvrtini. Uspeli smo da se vratimo zahvaljujući velikoj želji. Igrali smo tri teške utakmice u četiri dana. Zato i čestitam igračima", dodao je selektor Srbije.

Ivković je naglasio da su košarkaši Srbije "heroji".

"Posle svega što smo prešli u poslednja četiri dana, uzbudljive utakmice sa Australijom i Argentinom, pa ustali u sedam ujutru na slobodan dan, putovali i ovako odigrali... možemo da kažemo da su igrači heroji", zaključio je Ivković.

Srpski košarkaš Aleksandar Rašić koji je postigao odlučujući poen za naš tim, izjavio je da je naš nacionalni tim zasluženo izborio plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Turskoj.

"Očekivali smo tešku utakmicu. Bilo je pritiska zbog rivalstva sa Hrvatskom, a i zato što je bila prva eliminaciona, do sada smo igrali u grupi.... Nismo se dobro snašli na njihovu pik igru, ali borili smo se do kraja i zasluženo pobedili. Ostaje nam da se odmorimo i spremimo za četvrtfinale", rekao je Rašić.

Kapiten Srbije Nenad Krstić izjavio je da bi bilo šteta da je naša selekcija elimisana sa SP.

"Šteta bi bilo da smo izgubili i to od Hrvatske posle dva meseca napornih priprema. Rašić je još jednom bio fenomenalan, pogoto na kraju. Nadam se da će sledeca utakmica biti mnogo manje neizvesna. Gledali smo da realizujemo prednost pod košem, trudili se da što više spuštamo loptu dole, ali su oni počeli da skupljaju i udvajaju, tako da sam često morao da upošljavam saigrače. I sudije su pustile malo oštriju igru, nisu baš sve svirali što je trebalo. Moramo što pre da zaboravimo ovu utakmicu i vidimo sa kim igramo sledeću. Računajući Australiju, odigrali smo tri teška meča zaredom, ali dolazi još teži", dodao je kapiten Srbije.

Srbija će u četvrtfinalu SP igrati sa reprezentacijom Španije koja je večeras savladala Grčku rezultatom 80:72.

2024 © - Vesti online