Subota 04.09.2010.
19:38
Vestionline

Jelena ispala sa US Opena

Smetao joj vetar - Jelena Janković

Jankovićeva, koja je na turniru bila postavljena za četvrtog nosioca, poražena je večeras u trećem kolu od 32. teniserke sveta Estonke Kaje Kanepi 2:0, po setovima 6:2, 7:6 (1).

Ovo je bio treći međusobdni duel srpske i estonske teniserke, a drugi trijumf Kanepi.

Srpska teniserka je napravila veliki broj grešaka u današnjem meču i zasluženo je poražena. Estonka je briljirala u prvom setu, a svojoj protivnici dozvolila je da osvoji samo dva gema.

Kanepi je u drugom setu imala vođstvo od 5:3 u gemovima, ali je Jankovićeva uspela da preokrene rezultat na 6:5. Estonka je izjednačila na 6:6, a pobednika je odlučio taj-brejk.

Kanepi je sigurnom igrom i preciznim servisom uspela da taj-brejk dobije rezultatom 7:1 i da zasluženo stigne do trijumfa.

"Današnji uslovi za igru i ovaj vetar nije mi doneo ništa dobro. Teško sam kontrolisala lopticu i nasam mogla dobro da kontrolišem udarac pri izbačaju. Loše sam igrala i nisam uspela da se vratim u meč", rekla je JJ posle eliminacije.

Kanepi će u osmini finala Ju-es opena igrati sa pobednicom meča između Belgijanke Janine Vikmajer i Švajcarkinje Peti Šnider.

2024 © - Vesti online