Subota 04.09.2010.
17:01
Tanjug

“Drugovi Čede Jovanovića ubili Đinđića“

DSS kontraoptužbama odgovorila na optužbe za ubistvo Đinđića
 

"Jovanović će kad tad priznati šta je prava politička pozadina ubistva Đinđića i kakva je bila njegova uloga i saradnja sa družinom koja je ubila premijera", naveo je Petković u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Prema njegovim rečima, "prevršilo je svaku meru da Jovanović, o čijim se poznanstvima sa podzemljem svašta moglo čuti i koji je od ishabanih patika dogurao do vile na Dedinju, svoju svestranu umešanost u ubistvo Đinđića pravda agresivnim napadom na DSS".

"Pravo je pitanje da li je prijateljstvo sa tako uticajnim čovekom iz vlasti, kao što je bio Čedomir Jovanović, možda i razlog puštanja iz zatvora njegovih drugova kako bi se organizovao i izvršio atentat na premijera Đinđića", dodao je Petković.

Portparol DSS-a je naveo da je "Jovanović u kampanji protiv te stranke samo jedan od piona u rukama onih centara moći koji stoje iza proglašenja nezavisnosti Kosova", a da je ta kampanja pokrenuta kako bi se skrenula pažnja javnosti sa rasprave o Kosovu u Generalnoj skupštini u UN.

Lider LDP je, takođe u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, naveo da "ne smemo propustiti priliku da društvo konačno sazna zašto su (Vojislav) Koštunica i oni kojima su on, Jočić (Dragan, ministar unutrašnjih poslova) i Rade Bulatović (šef BIA) komandovali, zloupotrebili vlast da bi sakrili istinu o ubicama Zorana Đinđića, koje su iskoristili za dolazak na vlast".

On je kazao da država mora da otvori istragu i poveže dokaze, a krivce, bez obzira na funkciju koju su imali, izvede pred sud i kazni. Jovanović je dodao da su "tužilac i funkcioneri tadašnjeg MUP-a konačno javno priznali da je izričitom naredbom moćnika Koštuničine vlasti zaustavljena istraga o sastanku Jočića, Bulatovića i (Milorada Ulemeka) Legije u noći njegove predaje".

2024 © - Vesti online