Petak 03.09.2010.
13:54 >> 16:33h
Vestionline

Demoralisani Hrvati ne veruju u uspeh

Posle još jednog bledog izdanja na prvenstvu sveta u Turskoj i poraza od Brazila rezultatom 92:74, hrvatski košarkaši su se izvinili navijačima i nagovestili da ne bi trebalo da očekuju čudo u osmini finala protiv Srbije.

"Sramota, velika sramota. Cela nacija neka nam se ruga. I da dobijemo Srbe, koji su pošteni momci, to ne bi promenilo sliku svega što smo pokazali", rekao je Marko Popović.

Kad je najviše trebalo, Hrvati su odigrali najlošiju utakmicu na SP. Utučeni Popović ne veruje da atmosfera i raspoloženje igrača može da se promeni do subote (17h) i utakmice sa Srbima.

"Ne možemo u dva dana promeniti našu igru. Volio bih da verujem u to, ali sumnjam. Jedino da odigramo na neko ludilo ili da ih udaramo pa da se oni ispovređuju", dodao je Popović.

Govoreći o atmosferi u svlačionici, Popović kaže da niko nikoga ne sme da pogleda u oči.


"Šta bismo uopšte mogli da kažemo i ko koga sme da pogleda u oči. Najradije bih se sakrio u mišju rupu, ili pobegao Kazanj da me u Hrvatskoj ništa ne pitaju, jer me je samota", kaže Popović.


Utakmicu protiv Srbije u mnogo boljem raspoloženju ne dočekuje ni Roko Ukić.


"Pobedili smo samo Tunis i Iran i provukli se u osminu finala, a sada očekujemo čudo protiv Srbje koje će sve promeniti i mi ćemo postati prvaci sveta. Stvari, na žalost, ne idu tako. Da može tako, ne bismo 15 godina bili bez medalje", rekao je Ukić.


Nakon poraza protiv Brazila ogorčen je bio i centar reprezentacije Hrvatske Krešimir Lončar.


"Sramota me je i izvinjavam se svima. Bili smo loši i u napadu i u odbrani i sa takvom igrom ne možemo očekivati pobedu ni protiv Moldavije, a kamo li protiv Srbije. Ne znam može li nešto da se promeni u dva dana, ali mislim da ne možemo stalno da se pravdamo da smo mladi", rekao je Lončar.


Dozu optimizma pokusao je da unese samo selektor reprezentacije Hrvatske Josip Vranković.


"Imamo mlade igrače i treba nam vremena da sve dođe na svoje mesto. Danas nismo dobro funkcionisali i u utakmici protiv Srbije moraćemo to da popravimo", rekao je Vranković.

2024 © - Vesti online