Petak 03.09.2010.
01:53
Vestionline

"Šišanje" u bioskopima od 6. oktobra

Pre nego što se ošišao: Nikola Rakočević kao Novica 

Film "Šišanje" Stevana Filipovića, koji se bavi potonućem jednog mladića u svet skinheda i navijačkih grupa, premijerno će biti prikazan 6. oktobra u beogradskom Centru Sava, saopštila je distributerska "Tak".

Ovo je drugi Filipovićev film, posle debitantskog "Šejtanovog ratnika" iz 2006, a sniman je ponovo u saradnji s producentskom kućom "Hipnopolis". !Tak" opisuje "Šišanje" kao politički angažovan film, namenjen prvenstveno mlađoj generaciji, i kao priču o "odrastanju, ljubavi, odanosti i pogrešnim izborima glavnog junaka Novice" u tumačenju Nikole Rakočevića.

Novica je mladi matematički genije koji misli da će sve svoje dečačke snove, poštovanje i ljubav ostvariti ukoliko se pridruži jednoj od navijačkih grupa. Vođen harizmom navijačkog vođe Relje (Viktor Savić) i ljubavlju prema svojoj komšinici Mini (Bojana Novaković), Novica postaje vođa navijača.

Kako se u saopštenju navodi, film takođe govori o tome "kako sistem zloupotrebljava zaslepljenost mladih ljudi pogrešnom ideologijom i koliko je malo pogrešnih koraka potrebno mladom čovekom da uništi svoj život i živote svojih najbližih".

Pored Nikole Rakočevića, Viktora Savića i Bojane Novaković, u filmu igraju Nikola Kojo, Nataša Tapušković, Dragan Mićanović i Predrag Ejdus.

"Šišanje" će na redovnom bioskopskom repertoaru biti od 7. oktobra. 

2024 © - Vesti online