Četvrtak 02.09.2010.
13:00
Z. Mirković - Vesti

Srbin ubio prostitutku u Beču?

 Austrijska policija rasvetlila ubistvo prostitutke
 

U trag Srbinu policija je ušla zahvaljujući informacijama dobijenim od poznanika i prijatelja žrtve, ali i analizom podataka iz mobilnog telefona, objasnila je Iris Seper, portparol bečke policije. Motiv ubistva je, navodno, svađa oko novca.


Prostitutka iz Slovačke Lucija R. (22) nađena je u petak mrtva u njenom stanu. Telo Slovakinje bilo je izbodeno, a jedan od uboda završio je pravo u srcu nesrećne devojke. Posle ubistva zločinac je izazvao požar u stanu kako bi prikrio tragove. Ubijenu devojku našla su dvojica prijatelja koja su, kako je saopšteno iz policije, htela da je posete.


Policija je najpre posumnjala u momka žrtve, pošto je nestao. Iako je Saša N. uhapšen, policija i dalje traga za momkom ubijene Slovakinje, a inspektori i dalje nemaju informacije o tome gde se on nalazi.

Istražitelji ispred kuće u kojoj se dogodio zločin

Informacije dobijene od prijatelja i poznanika žrtve navele su policiju na trag Saše N, koji je bio prijatelj i verovatno mušterija ubijene Lucije R. Ona je, kako pretpostavlja policija, pozajmila novac od Saše i nije ga vraćala.

Podaci dobijeni iz mobilnog telefona takođe su pokazali policiji da treba detaljnije da provere Sašu N. Ubistvo Slovakinje je, inače, već bilo pripisano misterioznom serijskom ubici koji mesecima napada prostitutke.

Radila legalno


Slovakinja je, inače, radila kao legalna prostitutka u Beču i koristila je najverovatnije svoj stan za zanat kojim se bavila. Saša N. se, inače, na prvom saslušanju nije izjašnjavao o krivici.

Policija je na početku istrage videla paralele sa ubijenim prostitutkama iz 2007. i ove godine u Donjoj Austriji, pošto su žrtve bile prostitutke, a ubica je u oba slučaja zapalio telo. Međutim, posle detaljne istrage policija je odustala od ove teorije i krenula drugim putem, posebno zbog činjenice da prošle nedelje nije zapaljena žrtva, već je požar postavljen na više mesta u stanu, a i zločin nije počinjen na otvorenom, kao što je to slučaj bio ranije.


Saša N. ima status azilanta, a uhapšen je u ponedeljak u dva sata ujutro u svom stanu u 17. bečkom okrugu. Njegova devojka Ana I, koja se u nedelju vratila sa odmora u Srbiji, rekla je da je policija upala u stan kao u vreme rata. Sašina majka je zbog toga umalo dobila infarkt, a nakon hapšenja Saše, obe više ne mogu da spavaju. Ona je kazala da zna da je Saša nevin i da je Lucija bila samo njegova poznanica, koja ih je često posećivala.

2024 © - Vesti online