Ponedeljak 16.11.2009.
14:38
Tanjug

Pozorišta promenila repertoare

Pozorište na Terazijama zbog svog uglavno muzičkog sadržaja neće održavati predstave tokom trodnevne žalosti

U Pozorištu na Terazijama, kako je rečeno Tanjugu, vrata će biti zatvorena za publiku sve tri večeri, s obzirom na profil tog muzičkog teatra, u kojem se igraju samo mjuzikli i komedije.

Odložen je i koncert Slobodana Trkulje, koji je u ponedeljak veče trebalo da bude održan u tom pozoristsu.

Za večeras je otkazana predstava "Alegorija" u Bitef teatru, a odložena je i premijera predstave za decu "Čuvari prirode" na sceni "Teatra 78".

Privatni "Favi teatar" otkazao je predstavu "Pevaj, brate", zbog žanra te muzičke komedije najavljene za 17. i 18. novembar u Ustanovi kulture "Vuk Karadzizć".

U Narodnom pozorištu u Beogradu otkazana je samo Gogoljeva "Ženidba", a na programu ostaju dramske predstave.

U Ateljeu 212 repertoar se neće menjati, jer su inače u ova tri dana bile predviđene predstave ozbiljnog sadržaja. U tom pozorištu kažu da je preporuka Sekretarijata za kulturu Beograda, kao osnivača, da se otkazuju samo komedije.

U Beogradskom dramskom pozorištu dodaju da će uoči izvođenja predstava neko od glumaca izaći pred publiku i pozvati je da minutom ćutanja oda poštu preminulom patrijarhu Pavlu.

Ostala pozorišta u Beogradu i Srbiji na sličan način su uskladila repertoare.

U Novom Sadu je otkazan koncert grupe "Pirsd Erous" zakazan za ponedeljak veče. I svi drugi najavljeni događaji u Omladinskom centru CK13 u naredna tri dana otkazani su zbog proglašene žalosti.

Prema zakonu, istu obavezu imaju i muzeji, pozorišta, bioskopi, organizacije koje imaju muzičko-scenske programe, arhive i druge ustanove u oblasti kulture, a u elektronskim medijima je zabranjeno emitovanje narodne i zabavne muzike, odnosno održavanje programa zabavnog karaktera.

2024 © - Vesti online