Četvrtak 02.09.2010.
08:00
Vestionline

Šta znače klase u avionima?

Prva klasa - Prva klasa je najbolja. Putnici ove klase su smešteni na samom početku aviona, imaju veća i udobnija sedišta, bolji kvalitet usluge (hrane, pića).

Pre poletanja aviona mogu se opustiti u posebnim prostorijama na aerodromima predviđenim za ovu klasu, a prilikom menjanja aviona, na daljim destinacijama, mogu sebi priuštiti da se osveže u đakuziju, istuširaju, presvuku, piše "Travel magazin". Ovu klasu imaju samo neke aviokompanije.

Biznis klas - Biznis klasa je u kompanijama koje nemaju prvu klasu, najbolja. Podrazumeva sličan kvalitet usluga kao i prva klasa, a od avio-prevoznika zavisi nivo tog kvaliteta.

Ekonomi klas - Ekonomska klasa je najčešće korišćenai za nju se proda najveći broj karata. Kvalitet usluge se može razlikovati u zavisnosti od kompanije, ali ne sme odstupati od propisanih standarda. Za razliku od prve i biznis klase, korisnicima usluga ekonomske klase nije omogućen luksus posebnih prostorija pre poletanja aviona i u tranzitu. Shodno usluzi, cena karte u ekonomskoj klasi je najniža. 

2024 © - Vesti online