Sreda 01.09.2010.
00:15
Vestionline

Šta ako su raj i zemlja isto mesto?

U kišnim prašumama Perua otkriven je drevni rukopis u kom se nalazi devet ključnih uvida o samom životu - uvida koji vode čoveka ka sveopštem duhovnom preporodu na Zemlji.

Zasnovano na drevnoj mudrosti, "Celestinsko proročanstvo" pomaže uspostavjanju veze između trenutnih doživljaja i omogućava uvid u ono što će se desiti u godinama koje slede.

Ova nezaboravna priča odiše avanturom i novim otkrićima, ali je isto tako i vodič do istančanog zapažanja i odgovora na pitanja gde se i zašto čovek nalazi u životu i usmerava ka novoj energiji i optimizmu.

''Već pola veka je prošlo otkako je novi uvid počeo da osvaja svet, nova svesnost koja se može nazvati samo transcedentalnom, duhovnom. Ukoliko čitate ovu knjigu, možda ste već naslitili šta se dešava, možda ste to već osetili u sebi. Počinje povećanom percepcijom načina na koji se odvija život svakog od nas. Primećujemo one slučajne događaje koji se dešavaju u pravom trenutku i donose prave pojedince koji će nam iznenada život usmeriti u novom i važnom pravcu. Možda više nego ikada pre, intuitivno osećamo dublje značenje tih tajanstvenih događaja. Znamo da je život zapravo duhovno otkrivanje, nešto lično i opčinjavajuće - otkrivanje koje još nijedna nauka, filozofija niti religija nije u potpunosti objasnila. Znamo još nešto: da će, kada budemo shvatili šta se dešava, kako da pokrenemo taj aluzivni proces i uvećamo njegovo prisustvo u životu, ljudsko društvo napraviti značajan iskorak u potpuno nov način života - onaj koji koristi najbolje iz naše tradicije i koji stvara kulturu koja je sve vreme bila cilj istorije... ''

- Džejms Redfild, autor

2024 © - Vesti online