Utorak 31.08.2010.
10:25
kurir-info.rs

Veće plate i penzije od januara 2011.

Ministar Dinkić pokazuje koliko će da poveća plate i penzije
 

- Očekujem da će u sredu razgovori biti okončani i da će Srbija dobiti pozitivnu ocenu MMF. Zalagao sam se da plate i penzije budu odmrznute odmah, u oktobru, a delegacija MMF insistirala je da to bude tek u aprilu. Ovo je kompromis. Ipak, pri glasanju o sporazumu sa MMF na Vladi biću uzdržan, jer bi odmrzavanje plata i penzija imalo pravi efekat ako bi se primenilo odmah - rekao je Dinkić.

Zvanično, Vlada Srbije i predstavnici MMF srpskoj javnosti saopštiće kompletne rezultate pregovora u utorak u Narodnoj banci Srbije, gde se održava finalni sastanak. Tada će Albert Jeger, šef delegacije MMF, objaviti i konačnu ocenu kontrole trošenja 1,45 milijardi evra, koliko je Srbija do sada iskoristila iz kreditnog aranžmana.

Dinkić je dodao i da je sa MMF postignut dogovor da milion penzionera, što je više nego što je prvobitno bilo predviđeno, dobije ove jeseni po 5.000 dinara jednokratne pomoći.

- Između ostalog, dogovorili smo se i da imamo dodatne podsticaje za privredu, poljoprivredu i neophodne izdatke za socijalnu zaštitu - otkrio je Dinkić.

2024 © - Vesti online