Utorak 31.08.2010.
08:51
danas.rs

Osumnjičeni za ubistvo u Ohridu član "Pink Pantera"

Mesto zločina u Ohridu

Kako nezvanično saznaje list "Danas", Đorđević je osumnjičen da je učestvovao 2007. u pljački juvelirnice "Graf" u luksuznom tržnom centru Vafi siti u Dubaiju. Uhapšen je u avgustu 2007. u Holandiji, a početkom 2008. izručen Emiratima. Prema saznanjima "Danasa", Đorđević je bio u Leskovcu ovog leta, kako bi iskoristio slobodno vreme pre nego što ode na letovanje u Ohrid.

Interpol procenjuje da su članovi "Pink Pantera", grupe od oko 200 profesionalaca mahom sa prostora bivše Jugoslavije, izvršili više od 150 pljački i odneli nakit i satove vredne gotovo 250 miliona evra. Pripisuju im se pljačke u Dubaiju, Japanu, Švajcarskoj, Londonu, Parizu i Monte Karlu.

Dejan Novaković

Posle četri dana od tragedije u kojoj je u tuči ispred noćnog kluba "Havana-Kuba Libre" smrtne povrede zadobio Dejan Novaković, u Ohridu je ubistvo tema broj jedan. Ohriđani koji žive od turizma ukazuju na činjenicu da je "strašni incident" samo kruna jedne od najslabijih sezona u poslednjih nekoliko godina.

"U svakom slučaju ovo je loša reklama za Ohrid, u kome u poslednje vreme ima veliki broj turista iz Srbije, no verujemo da ovaj slučaj neće odvratiti turiste iz Srbije da dolaze u naš grad", objašnjava jedan od privatnih hotelijera koji smatra da na nakon prošlogodišnje nesreće, kada je usled prevrtanja broda stradalo petnaest bugarskih turista, Ohrid "ubija bezbednost".

2024 © - Vesti online