Ponedeljak 30.08.2010.
23:11
Tanjug

Radnici "Srboleka": Spasite nam preduzeće!

 Nađite adekvatno rešenje za naše preduzeće: Radnici Srboleka
 

"Danas smo išli u protestnu šetnju do Palate pravde. Očekujemo da će nas u sredu primiti neko od nadležnih u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja, a imamo i dogovoren sastanak sa članom Gradskog veća Miroslavom Čučkovićem u četvrtak", rekao je Tanjugu predsednik štrajkačkog odbora "Srboleka" Tomislav Grubić.

Kako su najavili, ukoliko do 15. septembra državne institucije ne pronađu adekvatno rešenje, protestne šetnje će se nastaviti sa novim rasporedom. Radnici "Srboleka" su nekoliko puta ove godine štrajkovali, tražeći isplatu zaostalih zarada i normalizaciju rada.

On je podsetio da je Agencija za mirno rešavanje radnih sporova pre nekoliko dana proglasila kraj postupka mirenja i za neuspešne pregovore okrivila isključivo većinskog vlasnika i generalnog direktora tog preduzeća Jovicu Stefanovića Ninija.


Kako je ranije saopštio štrajkački odbor "Srboleka", Stefanović je svojim ponašanjem nedvosmisleno pokazao da ga ne interesuju ni kompanija, ni zaposleni, kao ni interes države.


Štrajkački odbor "Srboleka" ranije je najavio protestne šetnje koje će trajati do 15. septembra. Za sutra je planirana šetnja do Vlade Srbije, a narednih dana i do ministarstava rada, unutrašnjih poslova, zdravlja, odbrane, Skupštine Srbije, Policijske uprave i drugih nadležnih institucija.

2024 © - Vesti online