Ponedeljak 30.08.2010.
04:59
Vestionline

Opozicija čeka odluku UN o Kosmetu

Narodu nisu dosadili mitinzi: Vladimir Goati

Navodeći da je moguće da mitinga nema jer se čeka rasprava o Kosmetu, Goati je za "Politiku" od ponedeljka rekao da misli da ima malo šanse da glasanje bude pozitivno za Srbiju i da posle toga opozicija može da pripiše krivicu nepopustljivim vlastima.


"Mogu da kažu da vlast ignoriše i stavlja u drugi plan EU i Nemačku, ali teško će nešto ozbiljnije moći da zamere (vlasti), osim da se kruto drži Ustava. Jer vlast u raspravi o Kosovu vodi jako računa da ne da argumente udruženoj opoziciji", kazao je on.


Direktor "Transparentnosti Srbija" smatra da je narod shvatio da kada funkcioniše parlament i druge institucije, mitinzi nisu delotvorni, a da "sakupljanjem potpisa, malo možete da pritisnete vlast - i ništa više".


Mitinga nema i jer, kako kaže Goati, opozicija ima unutrašnju konstruktivnu grešku, "podeljena je između sebe, neke partije su bliže vlasti, i zato ne nastupaju u istoj koloni", a "ima tu i subjektivnih gledišta i egoizma".


On smatra da ni kriza neće moći da okupi opoziciju na mitingu. "Kriza se nalazi u drugom delu, prešla je najvišu kvotu u SAD i drugim zemljama i biće manje prisutna i u medijima i zato ne bih rekao da ona nešto može da uradi za opoziciju".


"Narodu nisu dosadili mitinzi, ali on neće da prisustvuje efemernom događaju, odnosno ako ne vidi projekat koji nadilazi postojeći...Opozicija mora da ima određeni stepen dogovora i alternativni program. Inače se dolazi na hepening, a to je narod iživeo", objasnio je Goati.

2024 © - Vesti online