Nedelja 29.08.2010.
13:14
Tanjug, Srna

Zaplenjeno više od 10 kg eksploziva

Dačić je rekao novinarima da su oni uhapšeni prilikom isporuke eksplozivnih materija, kada je zaplenjeno više od deset kilograma eksploziva, dodajući da akcija još traje.

Ministar je precizirao da se i tokom dana obavljaju pretresi stanova i na području Srbije i teritoriji BiH, navodeći da se radi o kordiniranoj akciji u okviru koje je praćenje osumnjičenih trajalo nekoliko meseci.

Dačić je kazao da eksploziv i oružje, koji su zaplenjeni u ovoj akciji, nisu bili namenjeni za neku konkretnu aktivnost, ali je sigurno da zbog količine "ne bi služili za krivolov ili pecanje".

Po njegovuim rečima, zaplenjene ekspolizvne materije i oružja ukazuje da su mogli da posluže i za neku kriminalnu ili terorističku aktivnost. On je objasnio da su uhapšene osobe iz Srbije naručile eksploziv i oružje verovatno radi dalje prodaje, dok je osoba koja je uhapšena u BiH bila prodavac.

Direktor policije RS Gojko Vasić potvrdio je Srni da policija Srpske u okviru akcije presecanja kanala krijumčarenja oružja i eksploziva razmenjuje informacije sa kolegama iz Srbije, ali da nije uhapsila ni jednu osobu. On u interesu istrage nije mogao da saopšti više detalja o ovoj akciji.

2024 © - Vesti online