Ponedeljak 16.11.2009.
10:10
RTS

Uvek moderni odevni predmeti

Da li sebe ubrajate u one žene koje imaju pun orman odeće, a opet nemaju šta da obuku? Većina će na ovo pitanje odgovoriti potvrdno.
 

Iako nisu rešili enigmu zbog čega žene kupuju gomile „krpica" koje ničemu ne služe, modni eksperti su, u zamenu, predložili deset odevnih predmeta koji uvek dobro dođu i koji čine osnovu dobre garderobe.
 

Modni stručnjak Džil Martin je napisala knjigu „Moda za početnike" u kojoj je, između ostalog, nabrojala delove garderobe koji nikada ne izlaze iz mode, a lako se kombinuju sa stvarima koje su u trendu.
 

1. Mala crna haljina.

Naravno, to svi znaju, ali nije na odmet da se ponovi. Crne haljine jednostavnog kroja ušle su u modu sa likom Holi Golajtli, koji je otelotvorila legendarna Odri Hepbern u filmu „Doručak kod Tifanija". Mogu da se nose i danju i noću, sa ravnim cipelama ili onim sa visokom potpeticom, sa maramom, ogrlicom ili ispod blejzera. Ukratko, u svim prilikama.


2. Crni blejzer.

Kao i mala crna haljina, lako se kombinuje i primenljiv je u svim prilikama. Važno je samo da pažljivo odaberete kroj koji odgovara vašoj figuri. Ukoliko imate, recimo, uzak struk, odaberite ukrojen model i za neke „poluzvanične" prilike možete da ga kombinujete sa košuljom i framerkama. To je „večita" i veoma „šik" kombinacija.
 

3. Bela košulja.

Velike su šanse da istu već posedujete ili je bar povremeno „maznete" od svoje jače polovine. Znate već - lako se kombinuje - sa farmerkama, sa elegantnim pantalonama, suknjom, ispod haljine bez rukava... Ukoliko to možete sebi da priuštite, nabavite više različitih modela i rešićete se muka za mnoge prilike u kojima ne znate šta biste obukli.


4. Dobro skrojene pantalone.

Ukoliko ne volite da nosite suknje ili haljine, dobro skrojene, elegantne pantalone su rešenje za formalne prilike, bilo da je reč o poslu ili večernjim izlascima. Važno je da povedete računa o dužini, u zavisnosti od toga s kojim cipelama ćete najčešće da ih kombinujete.
 

5. Bež mantil.

Dobro se slaže sa bilo kojom odevnom kombinacijom koju ste odabrali i nikada ne izlazi iz mode. Ukoliko već imate bež mantil, pokušajte da nabavite jedan u nekoj od veselijih boja koje se nose ove jeseni.
 

6. Velika crna torba. Ako je već imate - znate koliko vam znači. Ako je nemate - znate koliko vam nedostaje. Jedna napomena: nije nepohodno da svaki put u nju spakujete polovinu stvari koje posedujte. Vaše rame i kičma biće vam zahvalni...
 

7. Par „savršeno" skrojenih farmerki.

Ovo „savršeno" podrazumeva da nađete par koji odgovara baš vama, bez obzira na trend ili nečiju preporuku. A par koji je „kao stvoren za vas" se krije tamo negde, pronađite ga, vredi se potruditi.
 

8. Crne „salonke".

Prisetite se svih fotografija „fatalnih žena" koje ste ikada videli. Na koliko fotografija fatalne lepotice nose crne, elegantne cipele sa visokom potpeticom? Odgovor na to pitanje objašnjava zbog čega se crne salonke nalaze na ovoj listi.
 

9. „Kabasti" nakit.

Masivna ogrlica ili narukvica mogu da „nose" odevnu kombinaciju koju ste odabrali. Ipak, pazite da ne preterate, nosite samo po jedan komad da ne biste bili „zatrpani" nakitom.
 

10. Male dijamantske minđuše.

Ovo „dijamantske" shvatite uslovno, i cirkoni dolaze u obzir. Ipak, ukoliko ne možete da priuštite prave dijamante, onda neka minđuše zaista budu male, inače će izgledati jeftino, u najružnijem smislu te reči.

2024 © - Vesti online