Petak 27.08.2010.
12:49
Tanjug

Islamski veroučitelji protestuju ispred Vlade

 

Kako je Tanjugu rekao predsednik tog udruženja, profesor Hajrudin Balić, satnica protesta nije određena jer će oni u Beograd doći direktno iz Novog Pazara, ali očekuju da će to biti oko podneva.

U saopštenju Udruženja se navodi da je ovo samo prva u nizu najavljenih mera koje će biti preduzete radi zaštite od diskriminacije, kao i očuvanja ravnopravnosti i autonomnosti Islamske zajednice, prava i dostojanstva veroučitelja Islamske zajednice u Srbiji.

Udruženje veroučitelja osnovano je u okviru Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, kojom rukovodi glavni muftija Muamer Zukorlić, a zbog nezadovoljstva odlukom Vlade Srbije da u Komisiju za veronauku, umesto profesora Mevluda Dudića, rektora Internacionalnog univerziteta, delegira reis ul ulemu Islamske zajednice Srbije Adema Zilkića.

Početkom nedelje Mešihat, a zatim i Udruženje su zahtevali od predsednika Srbije Borisa Tadića i premijera Mirka Cvetkovića da ponište takvu vladinu odluku. Budući da, kako kažu, povratnih informacija nema, veroučitelji su prinuđeni da održe ranije najavljeni protest.

2024 © - Vesti online