Petak 27.08.2010.
09:53
Vestionline

US open: Očajan žreb za Srbe

Njih dvojica su nedavno igrali na Mastersu u Torontu, a već na startu na Flešing Medousu ih očekuje novi meč. Pobednik tog meča u drugoj rundi najverovatnije će ići na Amerikanca Džejmsa Blejka.

Već u osmini finala rival nekom od srpskih tenisera mogao bi da bude Mardi Fiš ili Markos Bagdatis, a obojica su u odličnoj formi. Četvrtfinale bi moglo da donese Endija Rodika.

Janko Tipsarević u prvoj rundi igra protiv Belgijanca Olivijea Rohusa, a u drugoj rundi bi imao Endija Rodika za rivala.

U konkurenciji teniserki, Jelena Janković nije imala sreće, pošto na otvaranju ima za rivalku Simonu Halep iz Rumunije. U drugoj rundi rivalka će najverovatnije biti Francuskinja Ališa Molik. Zatim bi eventualne rivalke mogle da budu Kaja Kanepi, Vera Zvonareva i Karolina Voznijacki u polufinalu.

Anu Ivanović u prvom kolu očekuje duel sa Ruskinjom Ekaterinom Makarovom, dok bi se u drugom kolu sastala sa Kineskinjom Đi Ženg. Ukoliko prebrodi i tu prepreku u trećem kolu rivalka će biti Marion Bartoli, a u osmini finala Belgijanka Kim Klajsters. U tom delu žreba su i Samanta Stosur i Venus Vilijams.

Bojanu Jovanovski u prvom kolu očekuje meč sa Ruskinjom Elenom Rodionovom, a u drugom kolu išla bi na Samantu Stosur. Ukoliko i nju prođe, Alisa Klejbanova je najverovatnija protivnica u 3. kolu. 

2024 © - Vesti online