Četvrtak 26.08.2010.
16:55
Tanjug

Škola počinje na vreme?!

Država je uradila sve, škola može da počne: Žarko Obradović
 

"Danas ću informisati vladu o sadržaju razgovora i zahtevima za unapređenje materijalnog položaja zaposlenih u prosveti i povećanju izdvajanja iz bruto društvenog proizvoda za obrazovanje", rekao je Obradović novinarima, posle sastanka sa predstavnicima reprezentativnih sinidkata u Ministarstvu prosvete.

Zahtevi sindikata su za odmrzavanje plata, povećanje izdvajanja iz BDP-a za obrazovanje i ukidanje člana 15. Zakona o budžetu, odnosno vraćanje ukinutih jubilarnih nagrada i bonusa.

Prema njegovim rečima, postoji dobra volja da se unapredi materijalni položaj zaposlenih u prosveti, ali to zavisi od ekonomske politike vlade, pregovora sa MMF-om, kao i procene ekonomskih zbivanja u naredne tri godine.


Predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Leonardo Erdelji rekao je novinarima da taj sindikat neće odustati od protesnog okupljanja 1. septembra na Trgu Nikole Pašića, kome će, kako je naveo, prisustvovati oko 3.000 građana.

"Oni će nakon okupljanja krenuti u protesnu šetnju do zgrade Predsedništva, Ministarstva prosvete i drugih nadležnih institucija", naveo je Erdelji.


Predstavnici ostala tri sindikata narednih dana imaće sednice svojih odbora na kojima će razmatrati dalje postupanje u skladu sa rezultatima pregovora.

2024 © - Vesti online