Četvrtak 26.08.2010.
20:05
Tanjug

Zrenjanin raj za pivopije narednih pet dana

Prvi "Dani piva“ održani su od 26. do 28. septembra 1986. godine, u vreme kada je Zrenjanin bio jedan od vodećih privrednih centara u ondašnjoj SFRJ.

Uprkos konkurenciji i sličnim manifestacijama u okruženju, Zrenjanin i Turistički centar usepli su, ipak, da stvore i održe svoj brend, o čemu, svake godine svedoči sve veći broj posetilaca.

Organizatori su najavili da očekuju ove godine rekordnu posećenost, pa su zbog toga na gradskim trgovima i drugim lokacijama obezbedili raznovrsne i besplatne koncetre - od rokera do tamburaša, za sve uzraste i ukuse.

Uz programe na Trgu slobode, pod nazivom "Market kulture“, povodom priprema za kandidovanje Zrenjanina za Evopsku pretonicu kulture 2020, ovogodišnja "pivarijada“ imaće i tradicionalno takmičenje u brzom ispijanju pivske krigle, na žitnom trgu.

U goste su pozvani i Bistrik Biljane Krstich, Prljavi inspektor Blaža, zatim Esma Redžepova, Zvonko Bogdan, Bora Đorđević, a predviđen je i tradicionalni festival tamburaša "Prim za primom, festival za pivom“.

Narednih pet dana Zrenjanin će biti festivalski grad, sa brojnim etno-štandovima i manifestacijama narodnog stvaralaštva i običaja.

2024 © - Vesti online