Četvrtak 26.08.2010.
15:13
Blic online

Preživela udes, pa pala s prozora Urgentnog

Sa teškim povredama smeštena je na odeljenje intenzivne nege i nalazi se u životnoj opasnosti. U policiji kažu da je obavljen uviđaj, ali da još nije poznato kako je devojka pala, piše list "Blic".

Porodica nesrećne devojke tražiće da se utvrdi odgovornost osoblja i najavljuje da će pokrenuti privatnu tužbu.

 

"Moja ćerka nije bila suicidna. Umesto da se oporavlja, sada opet strepimo da li će ostati živa. Zadobila je prelom tri pršljena, ima povrede glave i unutrašnje krvarenje...

 

Najgore od svega je što smo saznali da je pala tek kad smo došli u posetu, dok su neki bliski rođaci vest čuli na televiziji. Niko se nije udostojio da nam objasni šta se dogodilo. U hodniku, blizu vrata njene sobe, juče su stajala trojica pripadnika obezbeđenja", priča kroz suze Miličina majka Biljana.

 

U Urgentnom centru juče nije bilo moguće dobiti odgovor na tvrdnje porodice Milice S., kao ni preciznije informacije kako je došlo do nesreće, piše "Blic".

"Istraga je u toku, ali zbog zdravstvenog stanja devojke sa njom nije moguće obaviti razgovor kako bi se utvrdile sve okolnosti", rekli su u policiji.

Teško povređena devojka primljena je u šok-sobu neurohirurgije Urgentnog centra 11. avgusta uveče kada ju je na raskrsnici Bulevara despota Stefana i Ulice Džordža Vašingtona udario taksista, dok je prelazila ulicu na crveno svetlo.

"Tada je zadobila nagnječenje mozga, hematom u stomaku i lekari su nam rekli da budemo spremni na smrtan ishod. Nekoliko dana bila je bez svesti, a onda se probudila. Na našu ogromnu radost njeno stanje postalo je stabilno, međutim - Milica ima amneziju. Nije znala zašto je u bolnici, niti se sećala saobraćajne nesreće", priča za "Blic" njena sestra Sandra S.

Ona kaže da je Milica bila potpuno dezorijentisana i da je zbog toga bila vezana u krevetu. "Povremeno me je pitala: "Gde smo? Jesmo li na moru?", ili: "Da li smo kod bake?".

Svih ovih dana spavala je sa vezanim rukama i povezima preko grudi i nogu. Kada smo majka Biljana i ja bile kod Milice u poseti, doktorka nam je rekla da je neophodno da ostane u šok-sobi do daljeg.

Međutim, te večeri je dežurni anesteziolog rekao da bude prebačena na poluintenzivnu negu neurohirurgije, uz obrazloženje da je u Urgentni centar stigao veliki broj pacijenata", priča Sandra.

Milica je smeštena u sobu sa još nekoliko pacijenata. Sestra i majka posetile su je prekjuče. "Pitala je kada će da ide kuće i zbog čega se nalazi u bolnici. Iako je bila dezorijentisana, napustili smo je sa nadom da će sve biti u redu. A onda nas je šokirala vest da je pala i da joj život ponovo visi o koncu", priča Miličina sestra Sandra S., inače student pete godine medicine.


Ona tvrdi da je za nesreću odgovorno osoblje Urgentnog centra. "Milica je bila danima pomućene svesti. Osim toga bila je pod sedativima. Pretpostavljam da se probudila u toku noći i da je krenula prema svetlosti.

"Kako je uspela da se odveže i ode do prozora, a da niko od dežurnih ništa ne primeti? U takvom stanju Milica sigurno nije mogla da se oslobodi za nekoliko minuta, nego je za to bilo potrebno mnogo više vremena", kaže Sandra.

2024 © - Vesti online