Četvrtak 26.08.2010.
13:46
Press rs

Beograd: Vozač GSP-a i putnik dobili batine!

Vozač GSP "Beograd" Slobodan Živoradović (58), kao i putnik u autobusu Dragiša Okanović (80), pretučeni su juče nakon saobraćajne nesreće, koju su izazvali upravo napadači vozilom "opel askona" kod raskrsnice Bulevara Despota Stefana i Skadarske ulice.

Umesto da se izvine Živoradoviću zbog sudara, bahati vozač i suvozač iz "opela" uleteli su u autobus na liniji 32E, istukli Slobodana i Dragišu i pobegli, piše "Press".

Slobodan Živoradović je ispričao da je neposredno pre sudara ušao u raskrsnicu u kojoj je imao prvenstvo prolaza.

"Vozač "opela" me je video da nailazim i očekivao sam da će se zaustaviti, jer je bilo očigledno da imam prednost. Međutim, bezobrazno je uleteo ispred mene. Nisam imao vremena da zakočim i naleteo sam na zadnji deo "opela"", priča Slobodan.

Prema njegovim rečima, odmah nakon sudara, iz "opela" su izašla dva muškarca romske nacionalnosti i bahato uletela u autobus.

"Bilo je strašno. Pred svim prisutnim putnicima počeli su da me udaraju pesnicama po glavi. Pokrivao sam lice rukama, ali nisam mogao da se odbranim.

Dok su ostali putnici stajali i uplašeno posmatrali, Dragiša je prišao i pokušao da pomogne i smiri situaciju. Međutim, čim su ga ugledali kako prilazi, odmah su skočili i na njega.

Tek kada je neko od putnika zapretio da će pozvati policiju, seli su u automobil i pobegli", priča ogorčeni Slobodan.

Iako povređen, Slobodan je nekako dovezao autobus do Trga Republike, gde ih je sačekala Hitna pomoć. "I vozač i putnik su zadobili povrede lica, vrata i grudnog koša. Nakon ukazane prve pomoći, povređene smo prosledili na Vojnomedicinsku akademiju", rekla je Nada Macura, portparol Hitne pomoći.

U GSP "Beograd" kažu da će nakon policijske istrage tužiti osumnjičene.

 

"Imamo registarski broj vozila koje je izazvalo sudar i policija trenutno traga za napadačima. Kada ih pronađu i uhapse, podnećemo krivičnu prijavu protiv njih. Slobodanu smo dali nekoliko dana odmora zbog povreda i pretrpljenog stresa", rekao je Radoslav Nikolić, generalni direktor GSP-a.

2024 © - Vesti online