Četvrtak 26.08.2010.
08:16 >> 12:36h
Tanjug

Premijera "Plaćenika" Silvestera Stalonea



U svojevrsnom omažu akcionim blokbasterima osamdesetih i devedesetih godina, Stalone, koji se i sam proslavio igrajući u nekima od njih, sada pored glavne uloge, potpisuje režiju i scenario.


Dinamična akcija, mnogo borbe i pucnjave, uz karakterističan humor, okupila je impresivnu ekipu veterana i mlađih zvezda akcionog žanra - Džeta Lija, Džejsona Stejtema, Dolfa Lundgrena, Stiva Ostina, Mikija Rurka, dok se Brus Vilis i Arnold Švarceneger pojavljuju kao specijalni gosti u jednoj upečatljivoj sceni zajedno sa Staloneom.


Priča prati grupu profesionalaca koji su unajmljeni da se infiltriraju u jednu južnoameričku državu, kako bi zbacili tamošnjeg diktatora, iza koga stoji bivši CIA agent, koga igra Erik Roberts.


Stalone i koscenarista Dejv Kalaham nisu zaboravili ni rat u Bosni, jedno u nizu poprišta akcije "Plaćenika", gde su se obračunavali sa "zlim Srbima" i pili "šljivovicu da bi zaboravili krvoproliće".


Uvod u premijernu projekciju filma, koji je u Americi već dve nedelje najgledaniji, bio je performans na platou ispred tržnog centra "Ušće", koji su priredili padobranci iz kluba "Feniks", članovi Speleološkog odseka Beograda, koji su se spustili sa zgrade, i bodibilderi iz kluba "Muscle Planet" u džipovima marke "Land Rover".
"Plaćenici" će od sutra biti na redovnom repertoaru beogradskih bioskopa.

2024 © - Vesti online