Nedelja 15.11.2009.
19:16
Vestionline

Naomi protiv diskriminacije crnih modela

"Gde možemo da vidimo crne žene u oglasima? To je poprilično očigledno“, izjavila je Naomi u intervju na modnoj reviji „Moda za dobrotvornu pomoć“, koju je prvi put održala u Africi.


Ona je dodala da na sceni definitivno ima mesta za više crnih modela, ali da je evidento da nedostaje želja za njihovim angažmanom.

„Situacija se bila svojevremeno popravila, ali je poslednjih godina opet sve zakazalo“, smatra tamnoputa lepotica.

"Crna pantera“ je, blistave kreacije lokalnih dizajnera, prezentovala ukrašena paunovim perjem i ogromnim ogrlicama. Ona je predstavila i modele sa svih strana afričkog kontinenta koji se takmiče za titulu „Lice Afrike“.

„Žene koje su imale veličanstvena iskustva u svojim životima moraju to da podele sa drugima. Ovaj svet nije stvoren isključivo za plavuše i žene sa plavim očima. Moramo da delimo jedni s drugima“, rekla je Naomi.

Kembelova, koja redovno posećuje Keniju ali nikada ranije nije šetala tamošnjom modnom pistom, Afrika je kontinent sa ogromnim potencijalom. „Afrika je zemlja tragedije, ali gde god se okrenem vidim lepotu... sve te predivne žene koje hodaju ulicama“, izjavila je Naomi.

Na prethodnim revijama „Moda za dobrotvornu pomoć“, koje je Naomi organizovala u Londonu, Njujorku i Mambaiju, prikupljeno je više od milion dolara za pomoć žrtvama uragana Katrina i drugih prirodnih nepogoda.

2024 © - Vesti online