Utorak 24.08.2010.
19:21
Kuriri rs

"Lane" u reklami za egipatski "Telekom"?!

U promotivnom spotu mobilnog operatera "TelecomEgypt" koristi se melodija Joksimovićeve pesme, a da se pri tom, kako poručuju oni koji brinu o njegovom menadžmentu, nije konsultovalo sa autorom. Joksimović će, kako bi zaštitio svoja autorska prava, biti prinuđen da se obrati i nadležnom sudu, kažu njegovi estradni menadžeri.


Autora prve pesme koja je Srbiju vratila na Evroviziju posle raspada SFRJ "Lane moje" omeli smo u studiju gde radi na novom projektu:

- Za sve to sam saznao preko mog PR-a iz Grčke gospodina Meidanisa, koji je tu reklamu video na egipatskom TV kanalu - kaže Željko Joksimović za portal Kurira i dodaje:


- Pesma "Lane moje" se nalazi na kompilacijskim izdanjima širom sveta, i ima više od 25 obrada, na raznim svetskim jezicima. Otuda je, pretpostavljam, i agencija koja je uradila reklamu za egipatski "Telekom" i iskoristila pesmu.

O tome kako namerava da reši ovu pomalo neprijatnu situaciju Željko kaže:
- Pošto mene kao autora niko nije konsultovao, ja ću se povodom toga konsultovati sa svojim advokatom i preduzeti odgovarajuće korake. Da je neko kontaktirao sa mnom ovim povodom, svakako bih rado pristao da se moja muzika koristi za tu kampanju - zaključio je Joksimović.

2024 © - Vesti online