Sreda 25.08.2010.
01:11
net.hr

Bananofobija - strah od žutog voća


 

''Počelo je kada sam imala sedam godina i moj brat Džejms hteo je da se našali sa mnom pa mi je u krevet stavio bananu. Popela sam se na krevet, a kada sam legla, ispod tela sam osetila nešto strašno ljigavo. Nisam imala pojma što je to, ali jako sam se prepala. Od tada me svaki put kada vidim bananu obuzme isti osećaj'', ispričala je Fran.

Ova samohrana majka prisiljena je da u supermarketima zaobilazi police s voćem samo kako ne bi naišla na banane, a pre nego što dođe kod prijatelja zamoli ih da uklone posude s voćem, odnosno bananama.

''Nikome ne objašnjavam svoj strah, osim ako situacija nije takva. Naravno da je ponižavajuće, ali tu se radi o besmislenom strahu. Prijatelji su pokušali da me otrgnu od toga, ali ništa ne uspeva'', kazala je 21-godišnja Fran.


Nen strah ide toliko daleko da se svom dvogodišnjem sinu Harisonu boji da čita slikovnice jer se boji da bi svakog trenutka mogla naići na kakvu bananu, a najteže je što Harison obožava banane.

''Jako ih voli, što me stavlja u nezgodnu situaciju. Moram da nosim debele rukavice i peškir kako bih mu ogulila bananu. Ponosna sam što sam došla i do te stepenice, jer pre dve godine, ni u najsmelijim snovima, pa ni uz pomoć rukavice, ne bih mogla dotaknuti banane. Sada ih s manje poteškoća mogu dati svome sinu, ali ja ih zasigurno za ovog života neću jesti'', odlučila je Britanka.

2024 © - Vesti online