Utorak 24.08.2010.
15:52
Vestionline

Država će pomoći vaterpolistima

Ona je na današnjoj konferenciji za medije povodom finansijske krize u VSS rekla da je Ministarstvo savezu ove godine isplatilo 35,5 miliona dinara za redovne troškove, a da će pomoći tako što će preostalih 13 miliona dinara, što je suma za poslednji kvartal, isplatiti pre roka.

Uz to će tražiti i oko dva i po miliona dinara iz budžetskih rezervi o čemu će ministarka govoriti na sednici Vlade u četvrtak. Time će Ministarstvo omladine i sporta pokušati da nadomesti nedostatak sredstava iz fonda koji se puni od igara na sreću.

"Budžetom je predviđeno da Ministarstvo srpski vaterpolo pomogne sa 48 miliona dinara. Veći deo od 35,5 miliona već smo im uplatili, a ostatak je novac za poslednji kvartal godine, što još niko nije dobio", rekla je Snežana Samardžić-Marković, i dodala:

"Kroz razne stipendije, nagrade, donacije za kampove i druge namene ukupno smo uplatili oko 114 miliona dinara. Zato mi je važno da se u javnosti ne stvori slika da država ne brine o svojim šampionima. Brine, ali se pružamo koliki nam je prekrivač. Svesni smo da to ni izbliza nije dovoljno, ali tako je i drugima".

Ministarka je podsetila da je prošle godine tražila da se Ministarstvu poveća budžet za 2010. godinu, ali da je taj predlog odbijen. Predsednik Vš Velibor Sovrović u ponedeljak je objavio da je ta organizacija morala da podigne kredit od 150.000 evra kako bi reprezentacija mogla da učestvuje na Evropskom prvenstvu u Zagrebu, koje počinje u nedelju. Uz to neizvesno je i da li će se Srbija zbog dugova prijaviti za Svetsku ligu, jedno od kvalifikacionih takmičenja za Olimpijske igre 2012. godine.
 

2024 © - Vesti online