Utorak 24.08.2010.
05:11
Vestionline

Hitler vodio poreklo od Afrikanaca i Jevreja?

Adolf Hitler
 

Novinar Žan-Pol Mulder koristio je DNK jednog od tri Hitlerova rođaka koji živi na Long Ajlendu u Njujorku. Mulder je prethodno, zajedno sa istoričarem Markom Vermirenom, pronašao Hitlerovog rođaka u Austriji, koji im je dao uzorak DNK.

Uporednom analizom otkrili su da je Y hromozom identičan i da je haplogrupa E1b1b retka u Nemačkoj i u čitavoj zapadnoj Evropi.

"Ova grupa se obično može pronaći kod Berbera u Maroku, u Alžiru, Libiji i Tunisu, kao i među Aškenazijima i sefardskim Jevrejima", rekao je Mulder.

Roni Dekort, stručnjak iz oblasti genetike, rekao je da je ovo iznenađujući rezultat i da je moguće da Hitler vodi poreklo iz Severne Afrike.

Najnovija genetska istraživanja, međutim, navode na to da Dekort i nije neki stručnjak, s obzirom da je nedavnim opsežnim istraživanjem koje je inicirao “National geographic“ utvrđeno da čitavo čovečanstvo potiče iz Afrike i da svi, pa samim tim i Hitler, 100% vodimo poreklo od crnaca. Štaviše, po genetici su "rasne ljudske razlike" toliko mizerne, pa je to što imamo različite boje kože apsolutno besmisleno, tako da ova nauka i ne priznaje rase.

E, ali da je Hitler živ, ovo bi verovatno bio poslednji unos podataka koji biste pročitali na ovom sajtu pre nego što bi nas pojeo mrak...

2024 © - Vesti online