Ponedeljak 23.08.2010.
23:36
blic.rs

SAD sprema kontrarezoluciju za Kosmet

Bela kuća nezadovoljna što Srbija traži pravdu
 

Vašington još nije odlučio da li da svoju rezoluciju preda direktno ili preko prijateljske zemlje, na primer Albanije, rekao je za beogradski “Blic“ Obrad Kesić, ugledni vašingtonski analitičar, najnovije odluke američke administracije.

Kesić, inače stariji partner u "TSM Global Consultants“, kaže da pred Generalnu skupštinu UN posvećenu, pored ostalog, i pitanju Kosova, ne treba očekivati promenu dosadašnjeg stava SAD jer je u toku promena administracije.

Vašington će, kaže on, čvrsto nastaviti da insistira na tome da Beograd promeni svoju rezoluciju i iz nje izbaci ne samo sporni uvod, u kome se konstatuje da je neprihvatljiva jednostrano proglašena nezavisnost, već i rečenicu kojom se traže pregovori o “svim otvorenim pitanjima“.

- SAD će još pokušati da ubede Srbiju da promeni rezoluciju, a u slučaju da se to ne dogodi, pripremili su svoju varijantu. Najverovatnije da će svoj predlog predati preko prijateljske zemlje jer tako mogu da obezbede veći broj glasova “za“ jer ima zemalja koje automatski glasaju protiv svega što predloži Amerika - rekao je Kesić za “Blic“.

2024 © - Vesti online