Ponedeljak 23.08.2010.
14:28
Vestionline

Udovičić: Pripreme obavljene prema planu

Udovičić zadovoljan pripremama ali ne i odnosom društva prema šampionima

"Do odlaska na Evropsko prvenstvo, koje će biti održano od 29. avgusta do 11. septembra u hrvatskoj prestonici, očekuju nas još završni treninzi u Beogradu tokom kojih ćemo raditi zajedno sa reprezentacijom Crne Gore", rekao je Udovičić.

Selektor naše nacionalnog tima naglasio je da je "tužan i postiđen zbog neadekvatnog odnosa društva prema svetskim prvacima".

VSS u teškoj finansijskoj krizi

 

Za osnovne troškove na šampionatu u glavnom gradu Hrvatske, smeštaj i minimalne dnevnice koje sleduju, Savez je prema rečima Predsednika Vaterpolo saveza Srbije (VSS) Velibora Sovrovića morao da podigne kredit.

 

"Uprkos svim problemima, siguran sam da će naš državni tim u Zagrebu dostojno reprezentovati Srbiju. Očekujem da će nas igrama, rezultatima i ponašanjem u bazenu i van njega još jednom obradovati", poručio je Velibor Sovrović.

"Smatram da taj odnos nije adekvatan rezultatima koji smo postizali u prethodnom periodu", požalio se Udovičić.

Jedan od najiskusnijih reprezentativaca Živko Gocić poručio je da će njegovi saigrači i on "pokušati da na svakoj utakmci pruže maksimum".

"Učinićemo sve da zabeležimo pobede protiv svih rivala, ali u ovom trenutku ne možemo da prognoziramo naš krajnji domet na šampionatu u Zagrebu s obzirom da će u završnici o plasmanu odlučivati najsitniji detalji", napomenuo je Gocić.

On tvrdi da će, po svemu sudeći, od rezultata prve dve utakmice u grupi protiv Grčke i Mađarske mnogo toga zavisiti, iako su "delfini" na Svetskom prvenstvu u Rimu prošle godine stgili do "zlata" nakon veoma bledog starta. Reprezentativci Srbije će poslednji trening pred put u Zagreb imati 26. avgusta na Banjici, a dan kasnije putuju na EP. 

2024 © - Vesti online