Ponedeljak 23.08.2010.
10:46
Vestionline

Tompson sudi meč Anderleht - Partizan

Škot je ostao upamćen svim navijačima "crno-belih" pre dve godine kada je u kvalifikacijama za elitno takmičenje delio pravdu u Beogradu na utakmici Partizan - Fenerbahče (2:2). Tada je pri rezultatu 2:0 za "crno-bele" poništio čist gol Miloša Bogunovića, da bi kasnije priznao gol iz ofsajda napadača turskog tima Danijela Guize za izjednačenje (2:2).

Kreg Tompson (38) je bio četvrti sudija na Evropskom prvenstvu u Austriji i Švajcarskoj 2008. godine, a sudio je nekoliko finala FA i Liga kupa Škotske.

Takođe, ima veliko iskustvo arbitraže u najvećem derbiju Škotske, Seltik - Rendžers.

Utakmica Anderleht - Partizan na programu je u utorak od 20,45 sati, a prvi meč završen je bez pobednika (2:2).


Kreg Tomson je prošle sezone sudio na 28 utakmica, uglavnom u Premijer ligi Škotske i tada je pokazao 91 žuti karton i osam crvenih. To je u proseku nešto više od tri javne opomene po meču. 

Partizan sa crnim florom u Briselu

 

Fudbaleri Partizana nosiće crni flor oko ruke na revanš meču plej-ofa za Ligu šampiona protiv Anderlehta u Briselu u znak poštovanja prema preminulom Stjepanu Bobeku, najvećem igraču "crno-belih" u istoriji.

 

Čelnici srpskog prvaka pokušaće i da od UEFA i Belgijanaca izdejstvuju minut ćutanja pre početka utakmice na stadionu "Konstantin van den Štok", ali i ako to ne bude bilo izvodljivo, odaće poštu legendarnom fudbaleru nošenjem crnog flora.

2024 © - Vesti online