Ponedeljak 23.08.2010.
09:47
Kurir

Homen: Šarić je priča o velikoj mafiji transnacionalnog karaktera

Logika funkcionisanja takvog klana kaže da oni to nisu mogli da urade bez pomoći političkih struktura više država: Slobodan Homen

"Šarić nije priča samo o narko klanu, već o velikoj mafiji transnacionalnog karakera, koja je novac od trgovine kokainom pokušala da legalizuje kroz brojne privredne grane. Logika funkcionisanja takvog klana kaže da oni to nisu mogli da urade bez pomoći političkih struktura više država", rekao je Homen podgoričkom dnevniku Dan.

Homen nije želeo da precizira da li će istraga obuhvatititi i neke crnogorske državljane uz napomenu da je najbolje pustiti Tužilaštvo da obavi svoj posao do kraja.

"Istraga će sigurno obuhvatiti i neke ljude iz sveta biznisa, kao i političare, ali je najbolje da ne prejudiciramo stvari. Ono što je sigurno jeste da će istraga obuhvatiti i neka zanimljiva lica", najavio je državni sekretar.

Darko Šarić

Homen je rekao da je na policiji i tužilaštvu da pronađu dokaze i da je za to potrebno vreme, "a na nama ostalima je da ih u tome ne ometamo već da ih podržimo".

"Kompromisa i odustajanja ne sme da bude ma kakvi izazovi i prepreke bili na putu", istakao je Homen.

2024 © - Vesti online