Ponedeljak 23.08.2010.
13:00
Lj. Stojanović - Vesti

"Sigurimi" uzurpirao centar Bujanovca

Dok zaposleni tvrde da se bune zato što neće moći normalno da rade, u lokalnoj vlasti, koju čine isključivo Albanci.

Onemogućeni da rade: Protest u Bujanovcu

- Razlog za protest je nezadovoljstvo odlukom lokalnih vlasti da javnu površinu, koju koriste ove tri ustanove, izdaju privatniku koji je radove započeo krajem prošle nedelje - kaže direktor Veterinarske stanice u Bujanovcu Miodrag Milković koji odbija optužbe da je bunt izbio jer je u pitanju Albanac.


On dodaje da nijedna od tri službe zbog toga neće moći da radi.


Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Bratislav Lazarević upozorava da će, zbog izgradnje ovog objekta oko 130 radnika biti onemogućeno da radi svoj posao.
- Tehnički pregled je nazvan montažnim objektom, ali je njemu izdata dozvola za 130 kvadrata. Ako on bude izgrađen ovde, imaćemo problem sa prevozom hrane i drugih potrepština najsiromašnijima - kaže Lazarević.


Lazarević smatra da ova odluka opštine Bujanovca "ne doprinosi boljem razumevanju svih koji ovde žive" i dodaje da bi se bunili i da je dozvolu dobio Srbin.

Bune se jer je Albanac


Načelnik Urbanističke službe u opštini Bujanovca Fadilj Aliti tvrdi da je ova dozvola izdata u skladu sa zakonskim ovlašćenjima lokalne vlasti.
- Srbi su se bunili zato što je vlasnik firme Albanac, ne dozvoljavaju čak ni da dođe firma za proizvodnju betonskih blokova. A opština mora od nečega da živi, izdavanje prostora je jedan od naših izvora prihoda - kaže Aliti.

 

2024 © - Vesti online