Nedelja 22.08.2010.
22:02 >> 22:37h
Vestionline

Košarkaši ubedljivi protiv Kine pred odlazak na SP

Pred oko 12.000 gledalaca u Beogradskoj areni srpski košarkaši su pružili zaista dobru igru, koja je u pojedinim trenucima izgledala atraktivno i rutinski protiv, kvalitetom nedoraslih Kineza. Neizvesnosti je bilo samo u prvoj četvrtini, u kojoj je tim Srbije primio čak 22 poena, ali u nastavku susreta Kina je uspela da ubaci još samo 31 koš!

Najefikasniji u Srbiji bio je Milan Mačvan sa 20 poena, Milenko Tepić je postigao 14, a Novica Veličković devet koševa.

Kod kineske ekipe, istakao se đian Lijan sa 20 pogodaka, dok je Vang žou dodao 10 poena.

Selekciju Srbije očekuje još jedna utakmica zatvorenog karaktera, u ponedeljak, posle čega će selektor Dušan Ivković doneti konačnu odluku o 12 putnika na Svetsko prvenstvo u Tursku, koje počinje 28. avgusta.
 

Srbija: Tepić 14, Milosavljević, Paunić 5, Bjelica 11, Marković 4, Savanović 8, Raduljica 5, Perović 5, Veličković 9, Mačvan 20, Teodosić 6, Rašić 2.
Kina: Vei 2, Šipeng 8, Ksjao Ksu, Jian Lijan 20, Su 4, Žiži 3, Peng 10, Hanlin, Đulong 3, Žao Ksi, Lipeng 3, Ailon.

Ivković: Odužili smo se publici

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković izjavio je posle ubedljive pobede nad Kinom da se njegova ekipa odužila sjajnoj publici u Beogradskoj areni, koja je došla da isprati "orlove" na Mundobasket u Tursku.

"Imali smo obavezu prema našim sjajnim navijačima da pobedimo i pružimo dobru igru. Mislim da smo u tome uspeli i da su svi koji su bili u hali mogli da vide dobru košarku obe ekipe. Nismo potcenjivački ušli u duel sa Kinezima, za koje i dalje mislim da su jako dobra ekipa. Odigrali smo na visokom nivou, naročito u nastavku susreta, i visoko smo pobedili. Zahvaljujem još jednom svima koji su nas podržali", rekao je Ivković posle susreta.

On će u ponedeljak doneti konačnu odluku o tome kojih će 12 igrača putovati na Svetsko prvenstvo.

"Sada smo u novoj poziciji jer čekamo sredu i eventualnu kaznu FIBA. Videćemo šta će od toga biti, ali moramo da se podredimo i tome jer je u pitanju 'viša sila'", objasnio je Ivković.

2024 © - Vesti online