Nedelja 22.08.2010.
02:14
Tanjug

RS nastavlja borbu protiv kriminala i vehabija

Gojko Vasić, direktor Policije Republike Srpske
 

On je u intervjuu banjalučkim "Nezavisnim novinama" kazao da će preventivne akcije protiv pripadnika radikalnog vehabijskog pokreta koji deluju protiv Ustava i države, a koje su nedavno izvedene u Kozarskoj Dubici i Novom Gradu biti nastavljene i u narednom periodu, kako bi bezbednost u RS bila na što većem nivou.

"Očekujem da će takvih aktivnosti biti i na području Federacije BiH, s obzirom na to da su oni imali i terorističke napade i pretnje. Posebno je zabrinjavajući bio napad na Policijsku stanicu u Bugojnu. Takvi napadi, kakav je bio na teritoriji Federacije BiH, viđaju se još samo u Iraku, Avganistanu i Pakistanu i takve stvari su vrlo opasne", rekao je Vasić.

On je podsetio da je policija RS u proteklim godinama i mnogobrojnim akcijama koje su izvršene sa policijskim agencijama iz regiona dokazala da ima dovoljno stručne i obrazovane kadrove koji se mogu boriti i sa najzahtevnijim oblicima kriminala.

Za dalji nesmetan rad policije i njenu neprekidnu i uspešnu borbu protiv organizovanog kriminala, neophodna su novčana sredstva koja će biti usmerena na tehniku bez koje je ozbiljan rad nezamisliv, kazao je Vasić,.

Što se tiče prioriteta u radu policije, on je naveo da je to borba protiv organizovanog kriminala, a u okviru njega borba protiv narkomanije, terorizma i finansiranja terorizma, ali i svih drugih oblika organizovanosti u kriminalitetu koji imaju veze sa funkcionisanjem države, odnosno borba protiv korupcije i privrednog kriminaliteta.

"Privredni kriminalitet i narkomanija su u porastu i to je "siva" zona u oblasti kriminaliteta i rezultati su usko vezani za policijsku aktivnost", rekao je Vasić.

2024 © - Vesti online