Subota 21.08.2010.
13:49 >> 21:31h
Tanjug

Buljarice: Devojčica umrla na putu do bolnice u Baru

 

Sumnja se, da je smrt nastupila od posledica konzumiranja veće količine tableta, koje je nastradala popila u toku jučerasnjeg dana bez ičijeg nadzora, navedeno je u saopštenju.
 



"Obdukcija i nadležni organi će pokazati šta je uzrok smrti, a sada se pretpostavlja da se devojčica otrovala nekim medikamentima", rekao je načelnik za društvene delatnosti Skupštine grada Jagodine Marinko Kiklić i izrazio veliko žaljenje.


Nesrećna devojčica je iz jagodinskog naselja Voljevče, a dete je razvedinih roditelja.


Letovanje u Buljaricama, za učenike koji su završili osmi i četvrti razred osnovnih škola, nekoliko godina unazad organizuje Skupština grada o svom trošku, a decu, po pravilu, prate nastavnici i ekipe medicinske pomoći koje je angažovao grad, i ovo je prvi put da se ovako nešto desilo.


Direktorka Osnovne škole "Goran Ostojić" u Jagodini Mirjana Srećković, koja je bila u pratnji grupe koja je letovala pre ove, izjavila je Tanjugu da "je veoma teško sa ovom decom".


"Oni su završili osmi razred i ne pripadaju više školi koju su pohađali i nastavnici koji su imali autrorite više ga nemaju. Ja sam bila sa njima, nisam uopšte spavala. Ovako nešto se moglo desiti i da je bila u Jagodini", rekla je Srećkovićeva.


Kiklić je napomenuo da su deca koja su bila u grupi sa preminulom devojčicom u subotu ujutru krenuli za Jagodinu, umesto uveče.

2024 © - Vesti online