Subota 21.08.2010.
11:54 >> 17:01h
Tanjug

Anđelina stigla u Sarajevo

Anđelina Žoli i Haris Silajdžić

Silajdžić je novinarima rekao da je sa Anđelinom Džoli razgovarao o pitanjima izbeglica i povratnika, prenela je Hina.


On je, tokom razgovora, predložio da Sarajevo i BiH postanu edukacioni centar koji će privući hiljade studenata iz celog sveta, a Džolijeva je iskazala spremnost da učestvuje u promovisanju te ideje i da preko zajedničkih prijatelja sa Silajdžićem radi na realizaciji tog projekta.


Silajdžić je, takođe, pozvao Džolijevu da u oktobru prisustvuje Međunarodnoj konferenciji o unapređenju dijaloga među kulturama u Sarajevu, saopšteno je iz Službe za odnose s javnošću Predsedništva BiH, prenela je Fena.


Iz Komišićevog kabineta je navedeno da ga je Džoli izvestila o aktivnostima koje planira da ostvari u BiH kako bi pomogla raseljenima, kao i o aktivnostima u oblasti osavremenjavanja obrazovanja.


Džolijeva i Komišić su razgovarali i o njenom budućem projektu - filmu koji će delom biti snimljen u BiH.


Detalji filmskog projekta koji Džoli planira još nisu poznati, ali mediji nagađaju, pozivajući se na nezvanična saznanja nekih producentskih kuća u BiH, da će biti reč o prvom filmu koji će sama režirati i čija će radnja biti vezana za prostor bivše Jugoslavije.

Slavna glumica trebalo je da se, na Brionima, sretne sa Radetom Šerbedžijom, ali je ovaj plan otkazan zbog bezbednosnih propusta.

"Imala sam nameru da putujem u Hrvatsku kako bih bila na 'Kralju Liru'. Zbog bezbednosnih propusta, rečeno mi je da to logistički neće biti moguće. Ja sam obožavateljka Radeta Šerbedžije i čula sam sjajne stvari o njegovoj produkciji. Nadam se da ću sledeći put moći da budem prisutna", stoji u saopštenju koje je poslao njen savetnik i opunomoćenik Adam Valdman.

2024 © - Vesti online