Petak 20.08.2010.
22:18
Tanjug

Slovenija: Carinik prebio Austrijanca



Na hrvatsko-slovenačkoj granici, kako tvrdi turista čije se ime ne pominje, grubi slovenački carinik isopljio je agresivnost bez bilo kakvog razloga.


Najpre je carinik udario austrijskog turistu, a potom ga odvukao u zamračenu sobicu, sve dok nije reagovala austrijska ambasada.


"Ponašao sam se kao i svaki drugi turista. Bio sam sa prijateljima nedelju na odmoru na Hvaru i vraćao sam se kući. Na granici su nam kontrolisali pasoše, koji sam pokazao. Najedanput je situacija bez ikakvog razloga eskalirala", ispričao je Bečlija austrijskim medijima.


"Nisam mogao da ga razumem pošto je pričao na slovenačkom. Na jedanput me je zgradio i rukom me više puta udario u lice", dodao je on.


Potom je teror carinika nastavljen jer je žrtvu odvukao u jednu prostoriju carinarnice, koja je bila u potpunosti zatamnjena.


Prijatelji napadnutog su, međutim, brzo reagovale i alarmirale ambasadu Austrije u Ljubljani. Tek kada je ambasada nazvala carinu teror nad Austrijancem je okončan.
Potom mu je ponuđeno da plati kaznu od 900 evra, ili da prihvati da ćuti o tim događajima.


"Meni se prebacuje da sam navodno pokušao da pešice pretrčim preko granice. To je glupost. Prvo imao sam pasoš sa sobom, a drugo moje ponašanje mogu da dokumentuju kamere", naglasio je Bečlija, koji je zatražio pomoć lekara.
Lekar je utvrdio da je privremeno nesposoban za rad, pa će sigurno podneti prijavu protiv grubog carinika.

2024 © - Vesti online