Petak 20.08.2010.
09:10
Vestionline

Američka ambasadorka uživala u Guči

"Mnogo sam slušala o ovom festivalu trubača, ali ovo je izuzetna čast i prava prilika da se uverim u ono što sam čula o Guči“, naglasila je Vorlik i dodala da je, pošto sabor trubača okuplja najbolje orkestre i goste iz čitavog sveta, Guča sada na mapi sveta.

Baš joj se svidelo: Meri Vorlik

"Ambasada SAD u Beogradu bila je u mogućnosti da podrži nastup američkog benda 'Zlatne usne' i želimo im puno uspeha na večerašnjem takmičenju“, dodala je Vorlikova.

"Američka ambasada u Beogradu drugu godinu za redom podržava nastup američkih bendova u Guči“, podsetila je ona i dodala da je stvorena čvrsta veza u kulturnoj saradnji Srbije i SAD.

Predstavnik ruskog grada Bogorock Viktor Nikitin, izjavio je da se tokom nekoliko dana, koliko je Guči, upoznao sa velikim brojem ljudi


"Mi se u Guči osećamo učesnicima festivala. Videli smo jedan narod, jednu kulturu“, istakao je Nikitin.

Predsednik opštine Lučani i domaćin sabora Slobodan Jolović rekao je da Srbija sada ima dva glavna grada "Beograd koji poziva da idemo u Evropu, i Guču u koju dolaze građani Evrope i celog sveta“.

"Nisam se šalio pre dve godine kada sam pozvao američkog i ruskog ambasadora da počnu trubački rat. To sam rekao jer od ove godine imamo takmičenje orkestara iz celog sveta i Guča je postala kolevka svetske trube“, zaključio je Jolović.

2024 © - Vesti online