Petak 20.08.2010.
00:52
Vestionline

"Beograd ne sme da odlučuje o duhovnosti Bošnjaka"

Muamer Zukorlić

On je, povodom izbora za Nacionalni savet Bošnjaka, ocenio da je "režim napravio grešku" i naglasio da je "savršeno jasno zašto su sve glasniji zahtevi za autonomijom Sandžaka".

"Jer, ukoliko postojeći ustavni i pravni sistem i režimske manipulacije ne ostavljaju prostora da bi očuvaju čast i dostojanstvo i ostvari minimum slobode i prava, očito je da se moraju tražiti autonomna rešenja", izjavio je Zukorlić.

Upitan da li će Bošnjačka kulturna zajednica doći na novu konstitutivnu sednicu za izbor BNV, pošto je iz Ministarstva za ljudska prava priznato da je prekrajan poslovnik za izbor tog organa, Zukorlić je odgovorio negativno.


On je rekao da je Veće konstituisano po poslovniku koji je važio za sve nacionalne savete i poručio da "onaj ko je činio diskrimanciju treba da ide u zatvor".


"Ako se utvrdi i prizna diskrimnacija od Ministarstva za ljudska prava, onog ministarstva koje je trebalo da nas štiti od diskriminacije, gde je onda prostor za zaštitu od diskrimnacije", zapitao je Zukorlić i zaključio da je to "vrhunac političkog i državnog cinizma".

2024 © - Vesti online